A Magyar Szabadság Éve

30 éve szabadon tablókiállítás Mexikóvárosban

2020. november 4-én a Visegrádi Négyek mexikóvárosi nagykövetségei - a mexikóvárosi Cuauhtémoc kerülettel, valamint az Emlékezet és Tolerancia Múzeummal (Museo Memoria y Tolerancia) együttműködésben - kiállítást és beszélgetést rendeztek a közép-európai demokratikus rendszerváltozás 30 éves évfordulója alkalmából.

A négy ország mexikóvárosi nagykövete a kerületi polgármesterrel együtt megnyitotta a négy ország együttes kiállítását, amelyben hazánk a „30 éve szabadon – A csodák éve” tablókiállítással vett részt, majd személyes élményeket is megosztva beszélt a rendszerváltozás jelentőségéről és a Visegrádi Együttműködés eredményeiről.

A kerekasztalbeszélgetés előtt egy Mexikóban élő, magyar származású szlovák hegedűművész adott elő egy-egy részletet magyar, szlovák, cseh és lengyel zeneszerzők művéből.

Az eseményt szűkkörű fogadás zárta le. A következő három hét során a kiállítás, előzetes bejelentkezéssel, a nagyközönség számára is megtekinthető lesz, a vezetéseket a nagykövetségek munkatársai fogják tartani.