A Magyar Szabadság Éve

Érdre érkezett a Terror Háza Múzeum vándorkiállítása

Érdre érkezett a Terror Háza Múzeum vándorkiállítása a 30 éve szabadon, ami korabeli fotókon és plakátokon keresztül mutatja be a rendszerváltozás időszakát. A szervezők célja, hogy a fiatalok is megismerjék az akkori történelmi eseményeket. A tárlat szinte valamennyi magyarországi nagyvárosban járt már.

Korabeli fotókon és plakátokon elevenedik meg a rendszerváltozás időszaka.

László Bernadett, a terror Háza Múzeum történésze arról beszélt, hogy van már egy jelentős generáció, amely beleszületett a szabadságba a rendszerváltoztatás után, akik nem élhették át ezeket az eseményeket és leginkább a családi krónikákból, szájhagyomány útján ismerik meg a történeteket.

A város polgármestere azt mondta úgy tekintenek a rendszerváltozásra, mint a szabadság, a demokrácia és a nemzeti függetlenség ünnepére.

Csőzik László, Érd polgármestere felidézte, a rendszerváltoztatás idején 14-15 éves lehetett és egy rendkívül eufórikus időszakra emlékezhet vissza, amit nagyon jó volt átélni. Szavai szerint az emberek azt keresték, hogy mi a közös egymásban, milyen ügyek tartanak össze minket.

Forrás: M1 Híradó