A Magyar Szabadság Éve

Kaposvárra is megérkezett a 30 éve szabadon kiállítás

30 éve szabadon - ezzel a címmel rendezett vándorkiállítást Kaposváron a Terror Háza Múzeum a "30 éve szabadon" Emlékbizottság megbízásából. A Terror Háza Múzeum vándortárlatának ez már a 16. állomása.

A rendszerváltás időszakát és az azt megelőző évtizedeket idéző tárlat múlt év nyarán indult útjára, számos hazai és európai város után hétfőn az Együd Árpád Kulturális Központban nyílt meg.

A kiállítás három egységből áll és fontos hangsúlyozni, hogy nemcsak a rendszerváltoztatás történetét illetve az azóta elért eredményeket mutatja be, hanem a szabadsághiányos állapotot is. A diktatúra történetét 1945-től, a 80-as évek végéig - nyilatkozta Balogh Gábor, a Terror Háza Múzeum történésze.

Szita Károly, Kaposvár polgármestere a megnyitón elmondta: ez a kiállítás megerősíthet minket abban, hogy a rendszerváltozás – minden korai nehézségével együtt is – sikertörténete Magyarországnak. Meg kellett tanulnunk élni a szabadsággal. Azzal a lehetőséggel, hogy immáron mi dönthetünk a sorsunkról, mi választhatjuk meg, milyen úton is szeretnénk járni.

A kiállítás március 16-ig látogatható.