A Magyar Szabadság Éve

KÜLÖNDÍJAT NYERT AZ ÉV HONLAPJA VERSENYEN A 30 ÉVE SZABADON EMLÉKÉV WEBOLDALA

A 2020-as Év honlapja versenyen oktatás kategóriában különdíjat nyert a rendszerváltoztatás történetét és a 30 éve szabadon emlékév programjait bemutató 30eveszabadon.hu honlapunk. Az elismerést tanúsító oklevelet Schmidt Mária az emlékév kormánybiztosa, a pályázatot benyújtó Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány főigazgatója vette át a Terror Háza Múzeumban.

A pályázatot kiíró Magyar Marketing Szövetség indoklásában úgy fogalmaz: „A honlap sikeressége abban rejlik, hogy a történelmi korszakot szemléletesen mutatja be. A kreativitásának és ötletességnek köszönhetően minden korosztályban felébresztik a vágyat, hogy még többet ismerhessenek meg a körülvevő kis világunkból.” A győztes pályamű érdemeit dicséri, hogy versenyre idén rekordszámú nevezés érkezett: 289 látványos honlap, applikáció, kreatív és technológiai megoldás, valamint digitális marketing kampány mérettette meg magát, összesen 26 kategóriában.

A magyar kormány az 1989-90-es rendszerváltoztatás harmincadik évfordulója alkalmából meghirdette a 30 éve szabadon emlékévet, amelynek koordinálásával Schmidt Mária történészt bízták meg. Az emlékév célja, hogy ráirányítsa a magyar emberek és a közép-európai nemzetek figyelmét az akkori események világpolitikai súlyára.

A 30eveszabadon.hu weboldal részletes tájékoztatást ad a rendszerváltoztatás történetéről, az első szabad országgyűlési választásokról, az emlékévvel kapcsolatos hírekről, eseményekről, konferenciákról, pályázatokról, bemutatja a 30 éve szabadon Emlékbizottság tagjait és az emlékév arculati elemeit. A weboldal tartalma az emlékév ideje alatt folyamatosan bővül.