A Magyar Szabadság Éve

Megnyílt a 30 éve szabadon kiállítás Szombathelyen

A rendszerváltoztatás emlékévének rendezvénysorozataként a HYBRIDART Management kreatív ügynökség, a kommunizmus bukását, a rendszerváltoztatásnak az időszakát elevenítette fel a Terror Háza Múzeum előtt is látható tárlatkiállítással, Szombathelyen.

A tárlat - hazai és külföldi városok után - most már a szombathelyi a Weöres Sándor Színház aulájában is látható. A kiállítást Békés Márton történész, a Terror Háza Múzeum kutatási igazgatója - aki szombathelyi születésű – nyitotta meg. A rendezvényen személyes élményeit elevenítette fel: “Hét éves voltam a rendszerváltoztatás idején, itt születtem, Szombathelyen, és Ausztria egy olyan lehetőségekkel teli világot jelentett, ahol életemben először láttam Porschét, Interspárt és hajléktalant, ez egy nagyon fura helyzetet okozott, és szeretném, hogy ezzel az élménnyel minél többen gazdagodjanak.”

Korabeli újságcikket, fotókat, számos jellegzetes idézetet és egy kisfilmet is láthat a közönség a „30 éve szabadon” című kiállítás tablóin, a Weöres Sándor Színház aulájában január 21-ig. A belépés díjtalan.