A Magyar Szabadság Éve

Tudástárral bővült a 30 éve szabadon weboldal

A mai naptól a rendszerváltoztatással kapcsolatos legfontosabb fogalmak leírása, a történelmi eseményekben résztvevők életrajzai és az 1988 és 1991 közötti esztendők főbb eseményeinek kronologikus felsorolásával elérhetővé vált oldalunk új, Tudástár menüpontja. A harminc évvel ezelőtti események iránt érdeklődők további tájékozódását a menüpont válogatott bibliográfiája és filmlistája is segíti. 

A fogalomtár a rendszerváltoztatással, valamint történelmi előzményeivel kapcsolatos legfontosabb fogalmakat tartalmazza. Az oldal könnyen kezelhető keresőjével, egy kattintással megismerhetjük a magyarországi és a közép-európai eseményekkel kapcsolatos rövid, közérthető meghatározásokat. 

A személynévtár közel száz, az eseményekben kulcsszerepet játszó magyar és külföldi személyiség életrajzát rögzíti, kifejezetten a rendszerváltoztatásban játszott tevékenységére fókuszálva. Az almenü keresője a fogalomtáréhoz hasonlóan működik. 

A kronológia a rendszerváltoztatás folyamatának legfontosabb politikatörténeti eseményei mellett említést tesz az 1988 és 1991 között megjelent fontosabb könyvekről, az új sajtótermékekről, koncertekről, és egyéb, az emberek életét érintő változásokról. 

A válogatott bibliográfia közel kétszáz tételt tartalmaz. Az összefoglaló munkák mellett, cikkek és tanulmányok, memoárok, forráskiadványok és szépirodalmi művek is szerepelnek a regiszterben. Az almenü keresőjében műfaj szerint böngészhetjük a tételeket.

A filmlista több mint ötven különböző műfaji besorolású alkotás felsorolását tartalmazza. A menüpont keresője hasonlóan működik, mint a bibliográfia esetében.

Kellemes böngészést kívánunk!